V obci Čierne s 800 obyvateľmi pribudla nová telocvičňa

22.11.2005 Celý región

Čierne/Vranov nad Topľou 22. novembra (TASR) – K zlepšeniu podmienok na rozvoj pohybových aktivít školákov, mládeže aj dospelých má prispieť novootvore...
Čierne/Vranov nad Topľou 22. novembra (TASR) – K zlepšeniu podmienok na rozvoj pohybových aktivít školákov, mládeže aj dospelých má prispieť novootvorená telocvičňa v obci Čierne v okrese Vranov nad Topľou.

Telocvičňu so sociálnymi zariadeniami a šatňami získali rekonštrukciou starého domu kultúry. Vyžiadala si celkové náklady vo výške 800 tisíc korún. Ministerstvo financií SR poskytlo na realizáciu projektu 250 tisíc korún, zvyškom prispela tamojšia samospráva. \"Ďalších 800 tisíc korún sme ušetrili tým, že na stavbe sa podieľali obyvatelia v rámci brigád a verejnoprospešných prác, \" uviedol dnes pre TASR starosta obce Michal Dvorjak.
Zámerom samosprávy bolo vytvoriť lepšie podmienky na cvičenie pre 30 žiakov málotriednej školy, ale aj pre materskú školu s dvadsiatimi deťmi. Vynovené priestory telocvične však budú slúžiť aj na aktivity pre dospelých, pre pohybové kurzy žien a pod.
Podľa starostu vedenie obce s 800 obyvateľmi uvažovalo o rekonštrukcii starej budovy už asi 10 rokov. Brzdou však bola skutočnosť, že objekt nepatril obci.
 

Vyberte región

mark